درمان دیسک کمر با جراحی لیزری

فتق دیسک  کمر یکی از مشکلات رایجی است که باعث درد گردن، بازو، کمر، و پا می شود و این مشکل معمولاً در افراد بین سنین 30 تا 50 سالگی مشاهده می شود و به این مشکل در اصطلاح لغزش دیسک یا پارگی دیسک کمر نیز می گویند. فتق دیسک کمر می تواند در همه مهره های ستون فقرات نیز ایجاد شود و با لیزر درمانی دیسک کمر قابل بهبود می باشد. در اکثر مواقع، این مشکل در مهره های گردن یا بخش پایین کمر ایجاد شده و باعث وارد شدن فشار به اعصاب می شود.

در صورتی که شما با درد یا بی حسی در ناحیه گردن، بازو، درد پایین کمر، یا پا مواجه شدید، ممکن است به فتق یا پارگی دیسک مبتلا شده باشید. در این حالت شما می توانید با مراجعه به این مرکز از خدمات پیشرفته درمانی برای تشخیص دقیق مشکل و درمان دیسک کمر با استفاده از روش های غیر جراحی یا جراحی بسته ستون فقرات استفاده کنید. یکی از روش های درمانی، لیزر است. لیزر سرد در فیزیوتراپی یکی از چندین روش درمانی مورد استفاده برای تسکین درد است به‌خصوص در بیمارانی که به دنبال روش‌های درمانی بدون جراحی و بدون دارو هستند. فیزیوتراپی لیزری یکی دیگر از روش‌های درمانی مورد استفاده برای کمک به تسکین درد بوده که در موارد مختلفی به کار می‌رود.

 

روش های درمانی مورد استفاده برای درمان کمر درد ناشی از مشکل دیسک کمر در کلینیک درد دکتر حیدریان به صورت سرپایی و فقط با استفاده از مواد بی حسی موضعی بر روی بیمار انجام می شود. در طول درمان، یک سوزن نازک به دیسک دارای فتق با توجه به عکس رادیولوژی وارد می شود. به این ترتیب یک فیبر نوری از طریق سوزن به بدن وارد شده و انرژی لیزر از طریق این فیبر مستقیماً به محل تابانده می شود. به این ترتیب می توان یک بخش کوچک از هسته دیسک را تبخیر کرد. در ادامه مواد باقیمانده از محل خارج شده و ریشه عصب آزاد می شود. با انجام این کار درد بیمار کاهش پیدا می کند و نتایج این روش درمانی معمولاً بلافاصله پس از تکمیل درمان در فرد قابل مشاهده خواهد بود.

 

فتق دیسک چیست؟


فتق دیسک چیست

مهره‌های ستون فقرات توسط دیسک‌هایی بین‌مهره‌ای از هم جدا می‌شوند که از هشتاد درصد آب و بیست درصد بافت نرم تشکیل می‌شوند و هسته‌ای چسبناک به نام نوکلئوس پولپوزوس دارند. دیسک تقریباً شبیه به یک دونات با مغزی ژله‌ای است. حرکت ساده‌ای مانند خم شدن رو به جلو گاهی اوقات باعث پاره شدن و پیچ خوردن دیسک می‌شود، در نتیجه ماده ژلاتینی وسط دونات یا همان هسته دیسک بیرون می‌زند و به عصب سیاتیک فشار می‌آورد.

علائم فتق دیسک


هرچند بیش از نیمی بیماران دچار فتق دیسک از مشکلشان اطلاعی ندارند، اما عده‌ای از بیماران این‌قدر خوش‌شانس نیستند و از درد سیاتیک رنج می‌برند. درد سیاتیک درد تیزی است که در پا رو به پایین منتشر می‌شود. این درد در واقع پی‌آمد فشاری است که دیسک به عصب سیاتیک وارد می‌کند. اگر فتق دیسک در مهره‌های کمری باشد، درد عموماً در پا حس می‌شود ـ پا درد ممکن است با کمردرد هم همراه باشد.

بی‌حسی، ضعف یا گزگز پا یا بازو از دیگر علائم فتق دیسک به شمار می‌آید. در موارد نادر از دست کنترل روده و مثانه و بی‌اختیاری ادرار و مدفوع گزارش شده است.

عاملهای خطر فتق دیسک


عامل‌های خطر فتق دیسک شامل اضافه وزن و خم شدن و چرخیدن مکرر می‌شود. بالا رفتن سن نیز در فتق دیسک نقش دارد، اما فرآیند فرسایش دیسک غالباً باعث دژنراسیون دیسک می‌شود که به نوبه خود احتمال فتق دیسک را افزایش می‌دهد. به علاوه میزان آب موجود در دیسک‌های ستون فقرات به مرور زمان کاهش می‌یابد. دیسک‌های خشک‌تر انعطاف‌پذیری کمتری دارند و در نتیجه بیشتر مستعد پارگی هستند.

تشخیص فتق دیسک 


پزشکان با توجه به نتایج معاینه بالینی و شرح علائم بیمار معمولاً به فتق دیسک مشکوک می‌شوند. ام آر آی و رادیوگرافی عموماً روش‌های کلیدی برای تشخیص فتق دیسک هستند. پزشکان از این روش‌های تصویربرداری برای رد احتمال ابتلا به دیگر علل احتمالی درد استفاده می‌کنند و تعداد دیسک‌های برجسته را تعیین می‌کنند.

درمان دیسک کمر 


ناراحتی شدید بیش از 80 ـ 90 درصد بیماران دچار فتق دیسک در نهایت از بین می‌رود. استراحت و مصرف داروهای مسکن بدون نسخه معمولاً برای تسکین درد کافی است. اگر مسکن بدون نسخه درد را تسکین ندهد، داروهای دیگری مانند شل کننده‌های عضلانی، مسکن‌های تاثیرگذار بر سیستم عصبی یا در موارد کمتر، مسکن‌های مخدر تجویز می‌شود. تزریق استروئید و فیزیوتراپی نیز برای درمان دیسک کمر مفید است.

10 ـ 20 درصد بیماران باقیمانده که از درمان‌های غیرجراحی نتیجه نمی‌گیرند و درد کیفیت زندگیشان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد، می‌توانند درمان جراحی را امتحان کنند. جراحی لیزری ستون فقرات یک رویکرد کم‌تهاجمی جدید و موثر است.

جراحی لیزر دیسک کمر


عمل دیسک کمر با لیزر  یک نوع عمل جراحی است که در آن دسته لیرز به فضای بین دیسک وارد شده و از طریق آن پرتو لیزر برای باز کردن فضا و رفع مشکلات ایجاد شده برای عصب مورد استفاده قرار می گیرد. به این ترتیب درد بیمار کاهش پیدا خواهد کرد. جراحی کمر با لیزر یک روش درمانی با سطح تهاجم حداقل است که مانند یک جراحی زیر پوستی با هدف کاهش چشمگیر درد بیمار و بازیابی مشکلات عصبی انجام می شود. روش لیزر تراپی با استفاده از بی حسی موضعی بر روی بیمار انجام می شود. در این حالت با استفاده از یک سطح مشخص انرژی لیزر قابل جذب، می توان مقداری بافت نرم دیسک را اصلاح کرد و به همراه آن با گرما دهی به محل، بخشی از مایع دیسک را بدون وارد کردن آسیب تبخیر نمود. به این ترتیب بخشی از فشردگی ایجاد شده بر طرف می شود و شرایط با ثبات در داخل دیسک کمر ایجاد می شود که می تواند از عود مجدد مشکل پیش گیری نماید.

در صورتی که شما از درد شدید کمر یا گردن به خاطر فتق دیسک رنج می برید. روش لیزر درمانی کمردرد و دیسک کمر می تواند کاهش سریع درد را برای شما بدون نیاز به استفاده از عمل های جراحی قدیمی به همراه داشته باشد. عمل لیزر دیسک کمر مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا است و به صورت سر پایی و فقط با استفاده از بی حسی موضعی بر روی بیمار انجام می شود. در طول درمان درد سیاتیک، یک پرتو خاص لیزر بخش کوچکی از دیسک را تبخیر کرده و باعث باز شدن فضا می شود. با تکمیل درمان بیمار می تواند از جای خود بلند شده و به خانه برود.

برای استفاده از این روش درمانی نیازی به بستری شدن در بیمارستان و اختصاص زمان برای ریکاوری نیست. علاوه بر این هزینه عمل دیسک کمر با لیزر بسیار کمتر از روش های جراحی سنتی می باشد. در حقیقت فتق دیسک شبیه بالونی است که دارای یک نقطه ضعف می باشد و التهاب آن باعث ایجاد برآمدگی (فتق) شده است. در این حالت درد به خاطر فشار وارد شده از طریق این برآمدگی بر روی اعصاب در ستون فقرات احساس می شود.

مزایای جراحی لیزری دیسک


جراحی لیزری دیسک مزایای بسیاری دارد، برای مثال پزشک می‌تواند اسکوپ را در جهاتی بچرخاند که در روش جراحی باز غیرممکن است. به علاوه چنانچه چند دیسک در نقاط مختلف برآمده شده باشد، جراح می‌تواند عمل را فقط با ایجاد یک برش انجام بدهد.

جراحی لیزری عملی سرپایی و کم‌تهاجمی است که به سرعت ظرف کمتر از یک ساعت انجام می‌شود و بیماران غالباً می‌توانند ظرف یک هفته در محل کار حاضر شوند. برخی بیماران برای بازیابی سلامتی کامل خود به درمان‌های دیگری نیز نیاز دارند.

کمک به بهبود و التیام بدن

پزشکان هدف منحصر به فردی را از انجام جراحی لیزری دیسک کمر دنبال می‌کنند. هدف از جراحی لیزری این است که به جای برداشتن کل دیسک و قرار دادن پیچ و میله در ستون فقرات، بتوان فضایی را ایجاد کرد تا دیسک خود به خود بهبود یابد. بعد از آن که متخصص بخش برجسته دیسک را با احتیاط با تاباندن لیزر تبخیر کرد، بدن می‌تواند خودش را به طور طبیعی التیام بدهد. به این ترتیب تحریک دور ستون فقرات کم می‌شود و علائم عصبی ناشی از تحت فشار بودن ریشه‌های عصبی از بین می‌رود. عملکردهای دیسک به مرور زمان به حالت قبل از آسیب‌دیدگی و فتق برمی‌گردد.

درمان تخصصی درد

لامینکتومی و میکرودیسککتومی از جمله پرکاربردترین جراحی‌های ستون فقرات به شمار می‌آیند. این عمل‌ها ضعف، بی‌حسی، گزگز و درد پا یا بازو را آرام می‌کنند، اما تاثیری بر درد کمر و گردن ندارند. حال آن که جراحی لیزری دیسک علاوه بر رفع علائم پا و بازو، درد را نیز تسکین می‌دهد. این تاثیر ویژگی منحصربه فرد جراحی با لیزر است. جراحی لیزری تنها روش برای رفع درد دیسک محسوب می‌شود.

تفاوت جراحی لیزری دیسک با روش های دیگر


  • لیزر استخوان را برای ترمیم دیسک سوراخ نمی‌کند. سوراخ کردن استخوان آن را ضعیف می‌کند و ستون فقرات را ناپایدار می‌کند، در نتیجه ممکن است بیمار در آینده با عوارضی روبه‌رو شود که جراحی فیوژن را ضروری سازد.
  • وقتی جراحی با لیزر انجام می‌شود، برخلاف اکثر جراحی‌ها نیازی نیست که پزشک شکم را برش بدهد و از راه شکم به ستون فقرات برسد.

جراحی لیزری دیسک به دلیل آسیب نزدن به پایداری ستون فقرات، در نوع خود منحصر به فرد به شمار می‌آید. پزشکان از تکنیک آندوسکوپی برای کنار زدن بافت‌ها استفاده می‌کنند.

روش عمل دیسک لیزر


همانطور که گفته شد، لیزر درمانی دیسک کمر توسط دکتر دیسک کمر  به صورت سرپایی و فقط با استفاده از مواد بین حسی موضعی انجام می شود. درواقع روش جراحی لیزر دیسک کمر یکی از روش های عمل جراحی بسته دیسک کمر محسوب می شود که در طول این درمان، یک سوزن باریک به دیسک دارای فتق با توجه به عکس رادیولوژی تهیه شده وارد می شود. در ادامه درمان دیسک کمر یک فیبر نوری از طریق سوزن به محل وارد شده و انرژی لیزر از طریق این فیبر به محل فرستاده می شود. انجام این کار می تواند باعث تبخیر بخش کوچکی از هسته دیسک شود. به این ترتیب فشردگی ایجاد شده در محل کاهش یافته و با کاهش فشار بر روی عصب، درد بیمار نیز تسکین پیدا می کند. تاثیر ناشی از تقبل هزینه جراحی دیسک کمر با لیزر  معمولاً بلافاصله پس از درمان مشاهده می شود.

بعد از عمل


بیمار می تواند فقط با یک بانداژ کوچک از جای خود بلند شده و به خانه خود باز گردد. در این زمان لازم است بعد از درمان پارگی دیسک کمر برای 24 ساعت در رختخواب استراحت کنید. در ادامه حرکت رو بهبودی بیمار آغاز شده و بیمار می تواند فعالیت های عادی خود را از سر گیرد. اکثر افراد با گذشت 5 روز از انجام عمل درمان کمر درد با لیزر می توانند به محل کار خود باز گردند.

به خاطر اینکه در این روش درمانی فقط از یک سوزن بسیار نازک استفاده می شود، نیازی به ایجاد برش در محل نیست و پس از درمان هیچ اثری از زخم در محل باقی نمی ماند. علاوه بر این هنگام استفاده از این روش فقط بخش کوچکی از بافت دیسک تبخیر می شود و هیچ مشکل ناتوانی بعدی برای ستون فقرات ایجاد نمی گردد. جراحی دیسک کمر با لیزر متفاوت از جراحی باز دیسک است، زیرا جراحی لیزر یک روش درمانی بسته است که هیچ آسیبی به عضلات کمر ایجاد نمی کند و در آن نیازی به برداشتن استخوان یا ایجاد شکاف بر روی پوست نیست. به این ترتیب اکثر عوارض ایجاد شده در حالتی که از عمل جراحی باز استفاده می شود، با استفاده از این روش درمانی حذف می شود.

افراد مناسب برای درمان با این روش


جراحی لیزری دیسک کمر و درمان دیسک کمر با لیزر بطور خاص برای بیمارانی در نظر گرفته شده که مشکلات دیسک آنها با علائم و مشکلات زیر همراه باشد:

  • درد شدید پا، بازو، گردن یا کمر
  • دردی که با گذشت شش هفته به درمان های محافظه کارانه مثل استراحت یا فیزیوتراپی واکنش مناسب نشان ندهد.
  • مشکلات فتق دیسک که با توجه به عکس برداری رادیولوژی و نیز یک یا چند مورد از روش های تصویربرداری ام آر آی (MRI)، سی تی اسکن (CT scan)، مایلوگرافی، و دیسکوگرافی تشخیص داده شده باشد.

هزینه درمان دیسک کمر با لیزر


هزینه جراحی لیزری دیسک کمر در تمام کلینیک‌ها یکسان نیست. عامل‌های متعددی بر هزینه درمان دیسک کمر با لیزر تاثیر می‌گذارند، که از آن جمله می‌توان به

تبحر و شهرت دکتر جراح، محل جغرافیایی بیمارستان یا کلینیک، شدت بیماری و مراقبت های قبل و بعد عمل دیسک با لیزر اشاره کرد.

قبل از انجام دادن هر عملی حتماً با کارشناس بیمه درباره تحت پوشش بودن هزینه‌های درمان مشورت کنید.

فهرست مطالب
مشاوره رایگان تماس با ما