علت آرتروز: اسپوندیلوز ستون فقرات بعلت آسیب مهره

علت آرتروز اسپوندیلوز ستون فقرات بعلت آسیب مهره

آرتروز ستون فقرات در مفاصل کمر (فاست مفاصل) که یک استخوان مهره‌ای را به مهره بعدی آن متصل می‌سازند، ایجاد می‌شود. ستون فقرات شما از مهره‌ها و دیسک‌های بین مهره‌ای و غضروفی تشکیل شده است که مفاصل مهره‌ای را می‌پوشاند. ستون مهره در مرکز خود از طناب نخاعی محافظت می‌کند. دیسک حاوی یک ماده ژله مانند است که ستون فقرات و پوشش غضروفی مفاصل فاست را شناور می‌کند. زمانی که دیسک‌های نخاعی شروع به خشک شدن می‌کنند و غضروف‌ها به علت سایش و فرسایش و سایر علل شروع به شکستن می‌کنند، مهره‌های و مفاصل خیلی در هنگام حرکت لغزنده نمی‌شوند. نتیجه آن کشیده شدن یک استخوان روی استخوانی دیگر است. این پدیده استئوآرتریت ستون فقرات است که شایع‌ترین فرم از آرتروز کمر است. افراد مسن‌تر بیشتر در خطر ابتلا به استئوآرتریت ستون فقرات قرار دارند؛ زیرا خطر رخداد آن با سن افزایش می‌یابد.

درمان آرتروز نخاعی بر مدیریت درد و تحرک مفاصل تمرکز دارد. برای تحت کنترل داشتن درد، پزشک‌ها اغلب داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی را برای هر دو نوع آرتروز توصیه می‌کنند. این و سایر درمان‌های محافظه کارانه آرتروز مفاصل، شامل طب غیزیکی و ورزش‌هایی با تحرک پایین، به شما کمک می‌کند تا محدود حرکت خود را حفظ کنید. جراحی معمولاً ضروری نیست.

 

درد کمر شایع‌ترین علامت آرتروز ستون فقرات است که معمولاً آهسته و به مرور زمان ایجاد می‌شود. افراد اغلب ممکنات سفتی و محدودیت در دامنه حرکت احساس کنند. بدون درمان، بیماری پیشرفت خواهد کرد و انجام فعالیت‌های روزانه را به علت درد شدید یا محدودیت حرکت، دشوار خواهد کرد. اگر آرتروز التهابی ستون فقرات دارید، حتی می‌تواند شروع به تخریب استتخوان های کمک کند که می‌تواند باعث ایجاد بدشکلی در ستون فقرات شما شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی روش‌های درمان آرتروز کمر و ستون فقرات در مطب دکتر حیدریان و یا رزرو نوبت می‌توانید با شماره تلفن‌های ۰۲۱۸۸۸۶۶۶۱۹ – ۰۲۱۸۸۸۶۶۶۲۹ تماس حاصل فرمایید.

 

چه چیزی موجب آرتروز ستون فقرات می‌شود؟


چه چیزی موجب آرتروز ستون فقرات می‌شود؟

استئوآرتریت کمر می‌تواند به علت تخریبی دیسک ایجاد شود. این شرایط زمانی رخ می‌دهد که دیسک‌های حمایت کننده بین مهره‌ای ستون فقرات شروع به فرسودگی می‌کنند و خاصیت لغزندگی‌شان را از دست می‌دهند. مفاصل نخاعی در امتداد کمر، یا قسمت پشتی ستون فقرات که یک مهره را به مهره‌های دیگر متثصل می‌سازد، تشکیل شده است. زمانی که استخوان‌ها شروع به کشیده شدن روی هم می‌کند، سبب ایجاد درد و سختی معمولاً در کمر می‌شود.

داشنمندان درباره علت التهابی آرتروز ستون مهره‌ای اطمینان ندارند؛ اما عقیده دارند که ممکن است که به ارث رسیده شود. بیشتر از دو جفت ژن، با ایجاد اسپوندیلیت انکیلوزان همراه هستند، ارتباط یافته‌اند.

عوامل خطرزا برای ابتلا به آرتروز ستون فقرات چیست؟ 


عوامل خطرزای متفاوت برای استئوآرتریت ستون فقرات و آرتروز التهابی ستون فقرات با هم تفاوت دارند.

عوامل خطرزا برای استئوآرتریت

عوامل خطرزای تأیید شده برای استئوآرتریت شامل موارد زیر است :

  • افزایش سن
  • جنس مؤنث
  • استئوپروز

عوامل خطرزا برای آرتروز التهابی ستون فقرات

آرتروز التهابی ستون فقرات شامل اسپوندیلیت انکیلوزان، آرتروز سوریاتیک و آرتروز واکنشی است. عوامل خطرزای شایع‌ترین فرم آن که اسپوندیلیت انکیلوزان است، شامل موارد زیر می‌باشند:

  • جنس مذکر کمتر از سی سال
  • سابقه خانوادگی آرتروز التهابی ستون فقرات
  • حضور ژن HLA-B27
  • نژادهای آسیایی/ اقیانوسیه، آمریکایی لاتین و آمریکایی سفیدپوست

علائم آرتروز ستون فقرات چه هستند؟ 


درد شایع‌ترین شکایت میان افرادی است که استئوآرتریت ستون فقرات یا آرتروز التهابی ستون فقرات دارند؛ اما تنها علامت آرتروز ستون فقرات نیست.

علائم آرروز التهابی ستون فقرات 

شایع‌ترین علائم اسپوندیلوآرتریت شامل موارد زیر است:

  • سختی
  • بی حالی
  • کاهش حرکت در ستون فقرات
  • گاهی اوقات تورم دست‌ها و پاها
  • درد در کمر پس از یک دوره بی فعالیتی مانند ابتدا صبح. در درجات بعدی، درد همراه با فعالیت فیزیکی بدتر می‌شود.
  • انحنای غیرطبیعی ستون فقرات (کیفوز) که می‌تواند شبیه کوهان شتر دیده شود.
  • خار استخوانی که گاهی اوقات روی اعصاب فشار وارد می‌آورد یا کانال نخاعی را تحت فشار قرار می‌دهد که منجر به تنگی کانال نخاعی می‌شود.

بدون درمان، آرتروز ستون فقرات معمولاً با گذشت زمان بدتر می‌شود و در حقیقت می‌تواند تا حدی باعث درد و مشکل در حرکت شود که توانایی شما برای انجام فعالیت‌های روزانه‌تان را تحت تأثیر قرار دهد. اگر متوجه علائم آرتروز ستون فقرات مانند درد کمری که از بین نمی‌رود، شده باشید، با پزشکتان درباره تست‌های تشخیصی برای آرتروز ستون فقراتتان صحبت کنید.

تشخیص


در بیمارانی که آرتروز ستون فقرات دارند، درد در گردن یا کمر گسترش خواهد یافت. زمانی که التهاب از مفاصل شروع به تحت تأثیر قرار دادن اعصاب نخاعی مجاور مفاصل می‌کند، این درد می‌تواند به بازوها یا پاها منتشر شود. ممکن است که درد در صبح‌ها بدتر شود؛ به علت سختی مفاصل در هنگام شب. هرچه بیشتر از روز سپری می‌شود، مفصل به آهستگی شل می‌شود و علائم بهبود می‌یابند. هرچقدر درد گسترش می‌یابد، بیمار مرتباً به پزشک مراجعه می‌کند تا ببیند مشکل کجاست. پزشک برای تأیید تشخیص از بیماری تاریخچه و آزمایش فیزیکی می‌گیرد ، ممکن است تست‌های خونی و اشعه ایسک درخواست کند. حساس‌ترین تست سی تی اسکن است. این تست قادر تا آرتروز را در سنین نسبتاً پایین تشخیص دهد. گرچه در اکثر بیماران با علامت یک اشعه ایکس ساده کافی خواهد بود.

آرتروز ستون فقرات چگونه درمان می‌شود؟ 


درمان آرتروز ستون فقرات برای کاهش درد، حفظ تحرک ستون فقرات، پیشگیری از بدشکلی‌ها و پیشرفت آهسته بیماری طراحی شده است. اکثر زمان‌ها، درمان‌های غیرجراحی می‌توانند به این اهداف دست یابند.

پزشک‌ها معمولاً استفاده از درمان‌های محتاطانه برای مدیریت آرتروز ستون فقرات توصیه می‌کنند. این گزینه‌های درمانی شامل موارد زیر می‌شوند:

  • دارو درمانی: داروهای بدون نیاز به نسخه می‌توانند در صورت خفیف تا متوسط بودن آرتروز شما، گزینه مناسبی باشند. در صورتی که درد آرتروز شما شدید باشد، ممکن است داروهای ضد درد برای کوتاه مدت تجویز شوند.
  • کمپرس‌های سرد و گرم: بکارگیری کمپرس‌های سرد یا گر برای کمرتان، ممکن است آرتروز کمر و التهاب را در شما بهبود بخشد.
  • طب فیزیکی: فعالیت‌های فیزیکی کم تحرک درمانی می‌تواند سختی را در شما کاهش دهد و محدوده حرکت شما را بهبود بخشد.
  • تزریقات استروئیدی: تزریق داروهای استروئیدی به مفاصلتان می‌تواند تسکین موقتی برای درد متوسط تا شدید بوجود آورد.

در صورتی که درمان‌ها برای شما از ستون فقرات آرتروزی تسکینی ایجاد نکنند، ممکن است یک عمل جراحی توصیه شود. ما آرتروسکوپی که یک جراحی نخاع کم تهاجمی است را پیشنهاد می‌کنیم که با استفاده از ابزاری به نام آرتروسکوپ انجام می‌شود. آرتروسکوپ که دارای یک لنز دوربین و نور است، نگاه کردن به درون مفصل شما و ایجاد مناسب‌ترین ترمیم را برای جراح ستون فقرات، آسان‌تر می‌سازد.

  • جوش دادن ستون فقرات به میزان پایین، که شامل ادغام دو یا تعداد بیشتری از مهره‌ها و تبدیل آنها به یک ساختار است که می‌تواند مفید باشد. این عمل می‌تواند ضعف یا ناپایداری ستون فقرات که به علت آرتروز ممکن است اتفاق بیفتد را اصلاح کند.
  • تعویض مفصل نیز ممکن است گزینه خوبی باشد. در صورتی که یک جراحی تعویض برای شما مناسب است، از مهارت جراحان ارتوپدی ما که سالانه بیش از ۱۱۰۰ تعویض را انجام می‌دهند سود خواهید کرد. جراحان ستون فقرات ما همراه با مهارت و تجربه، نتایجی با بستری‌های مکرر پاین، عوارض پایین و سطح رضایت بیمار را دارند.

چگونه فیزیوتراپی می‌تواند در درمان بیماری‌های ستون فقرات از جمله آرتروز مؤثر واقع شود؟ 


چگونه فیزیوتراپی می‌تواند در درمان بیماری‌های ستون فقرات از جمله آرتروز مؤثر واقع شود؟

طب فیزیکی می‌تواند درانی مناسب برای انواعی از بیماری‌های ستون فقرات باشد. با افزایش قدرت، تحمل و انعطاف پذیری، می‌توانید درد را کاهش دهید و عملکرد را بهبود ببخشید.

طب فیزیکی شامل درمان‌های غیرفعال مانند اولتراسوند، بسته‌های سرد و گرم، ماساژ و دست کاری (متخصص طب فیزیکی بخش‌های مختلف بدن شما را حرکت می‌دهد) می‌شود. این روش‌ها می‌توانند درد را برای کوتاه مدت کاهش دهند؛ اما تحقیقات نشان می‌دهند که بیشتر از این مدت استفاده از آنها با دارونماها تفاوتی ندارد.

گرچه درمان فیزیکی فعال می‌تواند درد را کاهش دهد و کیفیت زندگی را در طولانی مدت بهبود بخشد. متخصص طب فیزیک قدرت شما و اینکه کمر یا سایر بخش‌های بدنتان تا چه حد می‌توانند حرکت کنند را می‌سنجد. پزشک این‌ها را با فردی سالم در سن شما و وزن بدنی ایده آل مقایسه می‌کند.

سپس پزشک شما برنامه فعالیتی طراحی می‌کند تا قدرت، انعطاف پذیری و تحمل شما را افزایش دهد. تحقیقات نشان می‌دهند که بهبود این توانایی‌ها در عضلات کمر، لگن و شانه می‌تواند دردهای پشت را طی زمان کم کند. بسته به بیماری و نیازهایتان، درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • فعالیت‌های تقویتی برای کمر، عضلات شکمی و لگنتان
  • تمرین ورزش‌هایی مانند شنا، دوچرخه سواری و پیاده روی که فشار کمتری روی ستون فقرات شما وارد می‌کنند.
  • تمرین وزنه برداری به شیوه صحیح
  • آموختن نحوه مدیریت درد
  • استخر درمانی
  • آموزش و تمرین درباره پوزیشن های مناسب
  • بهبود تعادل و یادگیری روش‌هایی برای جلوگیری از افتادن
  • تمرین تحمل

ممکن است چند ماه تا زمانی که درد کمتری احساس کنید، طول بکشد. گرچه تا زمانی که خودتان می‌توانید فعالیت کنید، احتمال اینکه احساس کنید که درد کمرتان کمتر متناوب و شدید شده است، وجود دارد.

هرچقدر درد شما کاهش یابد، احتمالاً متوجه بهبود در توانایی انجام فعالیت‌های روزانه‌تان مانند پیاده روی، خرید یا کار حیاط شوید. اگر ورزش می‌کنید، مربی‌های ورزشی می‌توانند به شما در انجام فعالیت‌های قدرتی و تمرین‌های چابکی خاصی کمک کنند.

عوارض احتمالی آرتروز ستون فقرات چیست؟


هدف از درمان آرتروز ستون فقرات، پیشگیری تا حد امکان از رخداد بیماری‌هایی مانند تحت فشار قرار گرفتن اعصاب نخاعی است. عوارض می‌توانند شامل انتشار درد آرتروز و سختی از بالای نخاع تا کمر و گاهی اوقات تا گردن و دنده‌ها نیز شوند. هرچه آرتروز التهابی ستون فقرات، بیشتر پیشرفت کند، می‌تواند موجب ادغام استخوان‌های مهره‌ای شود که می‌تواند موجب سفتی و کاهش حرکت شود. در برخی موارد، آرتروز نخاعی می‌تواند موجب انحنای ستون فقرات شود.

اگر با آرتروز ستون فقرات مواجه هستید، تا می‌توانید درباره نو و درجه بیماری و بهترین درمان آن یاد بگیرید. حفظ ظاهر مثبت در هنگام مواجهه با یک بیماری پیشرونده می‌تواند دشوار باشد؛ اما در واقع امر، درمان‌ها همراه با تاکید مداوم بر فهم علل آرتروز ستون فقرات، پیشرفت داشته‌اند. با پزشک خود برای انتخاب درمانی مناسب که برای شما مؤثر باشد، همکاری کنید.

کاهش عوامل خطرزایی آرتروز نخاعی‌تان 

شما نمی‌تواند جنس، نژاد یا ژن‌های خود را تغییر دهید؛ اما راه‌های دیگری وجود دارد که می‌توانید با آن خطر آرتروز نخاعی را کاهش دهید. این راه‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • انجام منظم فعالیت‌هایی با تحرک کم برای تقویت کمر و عضلات مرکزی‌تان
  • دریافت کلسیم و ویتامین D کافی برای پیشگیری یا آهسته سازی استئوپروز
  • حفظ وزن سالم
  • خوابیدن روی یک تشک با قوام و استفاده از میزهای کمکی در کار

اگر سابقه خانوادگی برای آرتروز التهابی ستون فقرات یا استئوپروز دارید، با پزشکتان درباره راه‌های اضافی که می‌توانید با آن خطر گسترش آرتروز کمرتان را کنترل کنید، صحبت کنید.

فهرست مطالب
تماس با ما