علت درد بین دو کتف چیست و چگونه درمان می‌شود؟ (ماساژ، ورزش و ….)

علت درد بین دو کتف چیست و چگونه درمان می‌شود؟ (ماساژ، ورزش و ....)

 گاهی اوقات ناحیه اطراف یا زیر دو کتف شما دچار درد می‌شود و وضعیت نامطلوبی را به وجود می‌آورد. حتی ممکن است در هنگام انجام دادن برخی از فعالیت‌های خاص از قبیل چرخاندن سر یا بالا اوردن دست برای برداشتن یک شی دچار درد بیشتری شوید. به طور کلی درد باعث اختلال در زندگی روزمره می‌بیماران می‌‌شود. اگر شما دچار چنین مشکلی هستید و از درد بین دو کتف رنج می‌‌برید باید بدانید که روش‌های درمانی متعددی به منظور بهبود درد وجود دارد. با این حال درمان درد با توجه به علت بروز آن یا آسیب دیدگی کتف مشخص می‌گردد. اگر قصد دارید بدانید که چه روش‌هایی می‌توانند به تسکین درد بین دو شانه کمک‌ کنند با ما همراه باشید تا شایع‌ ترین علل بروز درد و نحوه بهبود آن را برای شما توضیح دهیم.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره­‌ی درمان درد بین دو کتف و یا رزرو نوبت در مطب دکتر حیدریان با شماره تلفن­‌های ۰۲۱۸۸۸۶۶۶۳۹۰۹۲۱۱۰۰۴۲۰۴ تماس حاصل فرمایید.

علل شایع درد بین دو کتف چیست؟ 


علل شایع درد بین دو کتف چیست؟

دلایل متعددی برای بروز درد و ناراحتی بین دو کتف وجود دارد. گاهی اوقات این وضعیت به علت آسیب دیدگی یا استفاده بیش از حد از کتف ایجاد می‌گردد. این اختلال معمولاً در هنگام شروع فعالیت جسمانی یا به تدریج و در طول ایجاد می‌گردد. در چنین وضعیتی شما دچار درد بین دو کتف می‌شود که ممکن است به سایر نقاط بدن از قبیل گردن، ستون فقرات یا شانه انتشار پیدا کند. در بخش زیر به برخی از علل شایع درد بین دو کتف اشاره می‌کنیم:

وجود گره یا گرفتگی عضله

شایع ترین علت درد بین دو کتف و وجود گره در عضله یا گرفتگی آن است. در این شرایط معمولاً نقاط اطراف عضله در هنگام لمس کردن سفت به نظر می‌رسند. این وضعیت باعث بروز درد می‌شود اما اکنون این سوال مطرح می‌‌شود که علت بروز این مشکل چیست؟ این امر می‌‌تواند به علت انجام دادن فعالیت جسمانی و گرم نکردن بدن به وجود بیاید به عنوان مثال انجام دادن حرکات پرتابی می‌‌تواند باعث به وجود آمدن نقعط حساس و یا گره مانند درون عضله شود. این اختلال همچنین می‌‌تواند به علت درد در ناحیه گردن و شانه ایجاد شود. این گره‌ها باعث محدودیت توانایی عملکردی شما می‌شوند و بر زندگی روزمره تان تاثیرات منفی خواهد گذاشت به نحوی که شما نمی‌‌توانید دست خود را حرکت دهید تا یک جسم را بردارید یا حتی ممکن است چرخاندن بالاتنه برای شما دشوار شود. خوشبختانه می‌توان به راحتی به کمک برخی روش‌های درمانی از قبیل آزادسازی میوفاسیال به درمان این وضعیت پرداخت. برای آزادسازی میوفاسیال از حرکات انگشتان به منظور فشار دادن گره‌های عضلانی استفاده می‌شود.

آسیب دیدگی عضله 

کشیدگی عضله یکی از علل شایع و رایج درد بین دو کتف محسوب می‌شود. این وضعیت می‌تواند به علت استفاده بیش از حد یا تحت فشار قرار گرفتن بازوها یا قسمت فوقانی کمر ایجاد گردد. در صورتی که شما روی یک تخت جدید بخوابید یا وضعیت جدیدی را برای خوابیدن امتحان کنید یا حتی به تازگی یک برنامه ورزشی جدید را آغاز نماید ممکن است دچار کشیدگی عضله شوید. نامناسب بودن حالت بدن نیز در بروز این مشکل نقش دارد. هنگامی که شما به سمت جلو خم می‌شوید فشار زیادی را به عضلات کمر خود وارد می‌کنید و در نتیجه دچار درد بین دو کتف خواهید شد.

ابتلا به اختلالات گردن

آرتروز گردن می‌تواند باعث بروز درد موضعی گردن و همچنین درد شانه ناشی از گرفتگی عضلات شود. تنگی کانال نخاعی، تنگ شدگی فضای کانال و تحت فشار قرار گرفتن عصب در ستون فقرات گردنی ناشی از آرتروز و دیسک گردن و مشکلات مرتبط با دیسک بین مهره‌های ستون فقرات باعث بروز درد انتشار دهنده در ناحیه کتف خواهد شد.

ابتلا به اختلالات شانه 

پارگی روتاتور کاف یا شانه یخ زده می‌تواند باعث بروز درد در اطراف دو کتف شود. اگر شما به تازگی دچار آسیب دیدگی شانه شده اید ممکن است علت بروز درد کتف شما آسیب دیدگی آن باشد.

ابتلا به اختلالات ستون فقرات قفسه سینه

ستون فقرات قفسه سینه که به آن ستون فقرات صدری نیز گفته می‌‌شود یک بخش از ستون فقرات است که بین دو کتف قرار دارد. آرتروز ستون فقرات صدری می‌تواند باعث بروز درد در اطراف دو کتف شود و شما دچار درد انتشار دهنده یا گرفتگی عضلانی شوید. در این موارد ورزش کردن از قبیل انجام دادن حرکات کششی و تقویتی می‌تواند به تسکین درد کمک کند و به خوبی از این نواحی بدن محافظت نماید.

شکستگی استخوان کتف

شکستگی استخوان کتف به خوبی قابل مشاهده است و شما در هنگام آسیب دیدگی دچار درد شدیدی خواهید شد. این اختلال به علت وارد شدن مستقیم ضربه از قبیل تصادفات خودرویی به وجود می‌آید. در صورت بروز این اختلال باید فوراً به پزشک مراجعه کنید تا از بروز عوارض جانبی جلوگیری گردد. پوکی استخوان یکی از اختلالاتی است که ریسک شکستگی استخوان کتف را افزایش می‌دهد. در این شرایط حجم بافت استخوان کاهش پیدا می‌‌کند و استخوان شکننده می‌‌شود به نحوی که به راحتی دچار آسیب دیدگی یا شکستگی خواهد شد. به این ترتیب اگر شما دچار پوکی استخوان هستید انجام دادن تمرینات تقویتی به منظور تقویت بدن و مفاصل آن کاملا حیاتی خواهد بود.

التهاب عصب ناحیه کتف 

التهاب عصب ناحیه کتف می‌‌تواند به علت برداشتن اجسام سنگین روی شانه از قبیل حمل کردن کوله پشتی سنگین یا عفونت به وجود بیاید. در چنین وضعیتی شما دچار درد گسترده در ناحیه کتف خواهید شد و عملکرد عضله شما کاهش پیدا می‌‌کند. این امر می‌تواند باعث به وجود آمدن یک مشکل جدی شود که در این اختلال استخوان کتف به جای آنکه به قفسه سینه نزدیک باشد به ناحیه کمر متمایل می‌گردد.

ابتلا به اختلالات قلبی یا ریوی

اگر شما دچار درد بین کتف هستید ممکن است درد نشان دهنده ابتلا به بیماری قلبی ایا بیماری ریوی از قبیل سرطان ریه باشید زیرا در چنین وضعیتی شما دچار درد بین کتف خواهد شد. در صورتی که شما علائم دیگری از قبیل تنگی نفس، سرگیجه و درد قفسه سینه دارید باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. به هیچ عنوان نمی‌توان این علائم را نادیده گرفت زیرا زندگی شما را تهدید می‌کند به این ترتیب باید به نزدیکترین مرکز اورژانس مراجعه کنید.

ابتلا به فیبرومیالژی

در صورتی که درد بین دو کتف به تازگی ایجاد نشده است یا حالت عود کننده فروکش کننده دارد ممکن است دچار یک اختلال مزمن به نام فیبرومیالژی باشید. این اختلال حدود ۳ تا ۶ درصد از افراد را درگیر می‌‌کند و علامت بارز آن درد و احساس خستگی است. فیبرومیالژی می‌‌تواند علائمی شبیه کشیدگی عضله را به وجود بیاورد. در صورتی که به این اختلال مشکوک هستید بهتر است از پزشک وقت بگیرید تا شما را ارزیابی کند.

چگونه می‌توان درد بین دو کتف را تسکین داد؟ 


در اکثر موارد بروز درد بین دو کتف می‌توانید از روش‌های زیر به منظور کنترل درد و بازگشت به فعالیت روزمره خود استفاده کنید.

استراحت کنید

در صورتی که درد بین دو کتف شما به علت انجام دادن فعالیت جسمانی به وجود می‌‌آید بهتر است مدت کوتاهی به بدن تان استراحت بدهید. حداقل به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت از انجام دادن کارهایی که باعث بروز درد می‌شوند خودداری کنید و اجازه دهید بدن به ترمیم خود بپردازد، به ویژه در مواردی که درد به علت استفاده بیش از حد از بدن به وجود آمده است. جالب است بدانید که بدن در فرایند ترمیم خود بسیار توانمند عمل می‌‌کند و فقط به زمان نیاز دارد تا بتواند دوران بهبود خود را سپری کند. به عنوان مثال در صورتی که درد پس از انجام دادن فعالیت جسمانی سنگین به وجود آمده است بدن به زمان نیاز دارد تا بهبود یابد و پارگی‌های احتمالی کوچکی که در عضله ایجاد شده است ترمیم گردد. بدن می‌تواند به ترمیم این پارگی‌ها بپردازد و مجدد عضله در آینده توانایی تحمل وزن و فشار را داشته باشد. پس از چند روز سعی کنید به آرامی در جواب فعالیت روزمره خود برگردید اما از تحت فشار قرار دادن عضلات خود اجتناب نمایید و به تدریج فعالیت جسمانی خود را بیشتر کنید. در صورتی که درد همچنان ادامه داشته باشد بهتر است به پزشک مراجعه نمایید تا شرایط شما را ارزیابی کند و علت دقیق بروز درد را مشخص نماید.

از کمپرس سرد و گرم استفاده کنید

کمپرس سرد و گرم برای تسکین درد بین دو کتف

استفاده از کمپرس یخ می‌تواند به سرعت به تسکین درد کمک کند. بدین منظور باید مقداری یخ را درون یک کیسه پلاستیکی بریزید سپس آن را درون یک حوله بگذارید و روی ناحیه دردناک بدن خود قرار دهید. اجازه بدهید که حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کمپرس یخ روی ناحیه مورد نظر باقی بماند. ۴۵ دقیقه استراحت کنید و کمپرس یخ را کنار بگذارید. کمپرس سرد و یخ باعث کاهش گردش خون در ناحیه آسیب دیده می‌‌شود که این امر منجر به کاهش التهاب و تورم و در نتیجه تسکین درد خواهد شد. برخی از افراد ترجیح می‌دهند از کمپرس گرم استفاده کنند. شما می‌توانید هر دو روش را امتحان کنید تا بهترین گزینه مناسب مشخص گردد. اگر شما دچار گرفتگی عضله شده اید استفاده از کمپرس گرم توصیه می‌شود زیرا گردش خون را در ناحیه آسیب دیده را افزایش می‌دهد و گرفتگی عضلات را بهبود می‌بخشد.

از قرص مسکن استفاده کنید

قرص مسکن برای درمان درد بین دو کتف

استفاده از قرص مسکن یک روش بسیار موثر است که به کاهش درد و التهاب کمک می‌‌کند. شما می‌توانید از انواع قرص مسکن مانند آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و پاراسیتامول استفاده کنید. به هیچ عنوان بیش از ۱۰ تا ۱۴ روز از این داروها استفاده نکنید زیرا استفاده طولانی مدت از آنها باعث بروز مشکلات گوارشی و سایر عوارض جانبی خواهد شد. اکثر این داروها به نحوی طراحی شده اند که فقط مدت کوتاهی مورد استفاده قرار بگیرند. در صورتی که درد و ناراحتی شما در این بازه زمانی بهبود پیدا نکرد باید به پزشک یا متخصص فیزیوتراپی مراجعه نمایید. اگر در این دوران به فعالیت ورزشی سنگین خود ادامه می‌دهید باید کاملا احتیاط کنید. اگر چه ورزش کردن باعث می‌شود بدن به تولید مسکن طبیعی بپردازد باید احتیاط کنید و از تحت فشار قرار دادن بیش از حد بدن خود اجتناب نمایید.

کتف خود را ماساژ دهید 

ماساژ برای درد بین دو کتف

ماساژ دادن کتف خود باید از یک عدد رول فومی یا توپ ماساژ استفاده کنید. توپ یا رول فومی را زیر دو کتف خود قرار دهید و به آرامی آن به حرکت در بیاورید. پس از آنکه توانستید نقاط حساس کتف خود را مشخص کنید به صورت حرکات چرخشی و حرکات بالا به پایین و چپ به راست به ماساژ کتف خود بپردازید. این تمرین ورزشی را حدود یک دقیقه یا مدت بیشتری انجام دهید تا احساس بهتری داشته باشید. در صورت تمایل می‌‌توانید چند مرتبه در طول روز به انجام این تمرین ورزشی بپردازید.

از طب سوزنی استفاده کنید 

طب سوزنی برای درمان درد بین دو کتفبیش از چند قرن از کاربرد طب سوزنی می‌‌گذرد و می‌‌تواند به خوبی به رفع گرفتگی عضله کمک کند. رفع گرفتگی عضله می‌تواند باعث تسکین درد شود و استفاده از آن در برخی از بیماران نتایج بسیار خوبی را به وجود می‌آورد.

به متخصص مراجعه کنید 

مراجعه به متخصص درد بین دو کتف

در صورتی که از روش‌های درمانی بالا تاثیری در بهبود درد شما نداشته باشد باید به پزشک متخصص فیزیوتراپی مراجعه کنید تا به ارزیابی شرایط شما بپردازند و علت بروز درد را مشخص نمایند و پس از آن با توجه به اطلاعات بدست آمده به طراحی یک برنامه درمانی مناسب بپردازند. ممکن است متخصص فیزیوتراپی انجام دادن حرکات کششی یا مدالیته‌های درمانی مختلفی از قبیل لیزر تراپی، تحریک الکتریکی و شاک ویو تراپی را توصیه کند.

ورزش درمانی  

نشان می‌کنیم که در تعداد زیادی از اختلالات و بیماری‌ها انجام دادن حرکات ورزشی مخصوص می‌‌تواند باعث تسکین درد شود. ورزش کردن باعث تقویت ناحیه آسیب دیده خواهد شد و انجام دادن حرکات کششی باعث رفع گرفتگی عضلات می‌شود. اما در صورتی که ورزش کردن باعث بیشتر شدن درد شود باید از انجام آن خودداری کرد. برای شروع ورزش باید کاملا دقت کنید و به آرامی فعالیت خود را آغاز کنید. انجام دادن تمرینات ورزشی پیشگیری‌کننده که در بخش زیر به آنها اشاره می‌کنیم می‌‌توانند به بهبود درد کمر و شانه کمک کنند.

انجام دادن حرکت گربه گاو  

انجام دادن حرکت گربه گاو برای درد بین دو کتف

برای انجام دادن این حرکت باید دست و پای خود را روی زمین قرار بدهید به نحوی که مچ دست شما به طور مستقیم زیر شانه‌ها و روان شما به طور مستقیم روی زانو قرار داشته باشد. نفس عمیق بکشید و ستون فقرات خود را به سمت بالا هدایت کنید و اجازه دهید شکم شما به سمت پایین متمایل گردد. قفسه سینه خود را بالا بیاورید و به سمت بالا نگاه کنید. نفس خود را بیرون بدهید، کمر خود را گرد کنید، سر خود را به سمت پایین بیاورید، چانه خود را به سمت قفسه سینه بکشید و عضلات شکم خود را به سمت داخل هدایت کنید. این حرکت را ۴ تا ۸ مرتبه تکرار کنید و مجدداً نفس بکشید و در حالت گاو قرار بگیرید سپس نفس خود را بیرون بدهید و وارد حرکت گربه شوید. سعی کنید هر مرتبه به بهبود حالت بدن خود بپردازید به ویژه قسمت میانی کمر را اصلاح کنید.

کشش دست‌ها از پشت

کشش دست‌ها از پشت برای درد بین دو کتف

برای انجام این حرکت ورزشی زانو بزنید یا پای خود را جفت کنید سپس نفس عمیق بکشید و بازوی راست خود را از کنار گوش خود بالا بیاورید. کس خود را بیرون دهید و بازوی خود را خم نمایید و دست راست خود را بین هر دو کتف قرار بدهید به نحوی که کف دست شما به صورت صاف روی کمرتان قرار بگیرد. دست چپ خود را نیز عقب ببرید و سعی کنید در حالتی که کف دست‌های شما به سمت بیرون قرار دارد ممکن انگشتان خود را به یکدیگر برسانید و در هم قفل کنید. در صورتی که نمی‌توانید انگشتان خود را به هم برسانید سعی کنید از یک حوله یا تکه پارچه برای رساندن آنها به یکدیگر استفاده نمایید. کاملا دقت داشته باشید که از کشیدن شدید انگشتان خود اجتناب کنید. شانه چپ خود را به سمت عقب هدایت کنید تا بتوانید کشش خوبی را در قسمت جلوی شانه چپ احساس نمایید. حدود ۵ تا ۱۰ ثانیه در این حالت بمانید و سپس به نقطه شروع برگردید و سعی کنید این تمرین را چند مرتبه انجام دهید.

کشش ماری

تمرین کشش ماری برای  درد بین دو کتف

انجام این تمرین ورزشی باید روی شکم دراز بکشید و پای خود را به عرض شانه باز کنید سپس هر دو دست خود را به سمت عقب بکشید به نحوی که کف دست‌های شما به سمت بالا متمایل گردد. دست‌های خود را در هم گره کنید و در حالتی که در تصویر مشاهده می‌کنید قرار بگیرید. نفس عمیق بکشید و شانه‌های خود را به سمت عقب بیاورید و آنها را به یکدیگر فشار دهید. به سمت پایین نگاه کنید اما دقت کنید که به کمر و گردن خودش فشار وارد نکنید. حدود ۵ تا ۱۰ ثانیه در این حالت بمانید و به طور طبیعی نفس بکشید و به تشک ورزشی فشار وارد کنید. دو تا سه مرتبه به تکرار این تمرین بپردازید.

فهرست مطالب
تماس با ما